Ajax moet rekening houden met vertrek: Ik ga ervan uit dat hij komt

Ajax moet rekening houden met vertrek: "Ik ga ervan uit dat hij komt"

Gepubliceerd: vrijdag 23 juni 2017 om 20:03vr 23-06-2017 om 20:03

Austria Wien rekent op de komst van Heiko Westermann, zo laat trainer Thorsten Fink weten. De kans is groot dat de Duitser al na één seizoen vertrekt bij Ajax voor een avontuur in Oostenrijk.

"Ik ga ervan uit dat hij komt", zegt Fink tegen Laola1. "Het is nog niet helemaal rond, maar het ziet er goed uit. Je kunt zeggen dat Westermann al bij ons speelt, maar het is pas rond als het contract ondertekend is. Hij wil graag weer spelen en weer plezier hebben in het voetbal. Hij wil graag nog één keer iets neerzetten."

Westermann heeft bij Ajax nog een contract voor één seizoen, maar het is niet uitgesloten dat de Amsterdammers die verbintenis willen ontbinden. Ajax hoeft niet per se een transfersom voor de Duitse routinier te ontvangen. Westermann kwam afgelopen zomer transfervrij over van Real Betis. Zijn avontuur bij Ajax liep echter uit op een teleurstelling, omdat hij het hele seizoen op de bank gezeten heeft.

Westermann bewees zijn waarde echter buiten het veld, omdat hij als mentor diende voor opkomende talenten als Matthijs de Ligt, die hem op pas zeventienjarige leeftijd in de pikorde voorbijstreefde. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws