Of ze het niet gek vinden dat ik als Amsterdammer in Rotterdam ga voetballen?

"Of ze het niet gek vinden dat ik als Amsterdammer in Rotterdam ga voetballen?"

Gepubliceerd: vrijdag 23 juni 2017 om 22:54vr 23-06-2017 om 22:54

Lorenzo Burnet kijkt ernaar uit om zich weer in de Eredivisie te bewijzen. De 26-jarige linksback tekent een tweejarig contract bij de Kralingers, die hem transfervrij overnemen van het Slowaakse Slovan Bratislava.

"Excelsior is een club die de afgelopen jaren steeds verder is gegroeid", zegt Burnet op de website van zijn nieuwe werkgever. "Het is ook een heel nuchtere club en dat past wel bij mij. Ik heb lang bij FC Groningen gevoetbald. Dat is ook een nuchtere club en daar heb ik vijf heel mooie jaren gehad."

Na Groningen koos Burnet voor het avontuur bij Slovan Bratislava, maar dat pakte niet goed uit. Zijn contract in Slowakije werd ontbonden. "Spijt van mijn buitenlandse avontuur heb ik niet. Die ervaring neem ik weer mee naar Excelsior. Dit was voor mij de beste keuze, want ik wil weer minuten gaan maken in de Eredivisie om te laten zien wat ik kan."

Ook zijn familie is blij met zijn terugkeer naar Nederland, stelt Burnet. "Of ze het niet gek vinden dat ik als Amsterdammer in Rotterdam ga voetballen? Nee hoor. Er is maar één club in Rotterdam waar ze me liever niet zien voetballen, haha. Ik ben vooral heel blij met de kans die Excelsior mij biedt om mijzelf de komende twee jaar weer in de Eredivisie te bewijzen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws