Van Gaal zorgde voor verbazing bij Ferguson: 'Hij kon het niet geloven'

Van Gaal zorgde voor verbazing bij Ferguson: 'Hij kon het niet geloven'

24-06-2017 08:40
52

De beslissing van Louis van Gaal om in zijn tijd bij Manchester United verdediger Jonny Evans te verkopen aan West Bromwich Albion, zorgde voor verbazing bij Sir Alex Ferguson. Dat vertelt Noord-Ierland bondscoach Michael O'Neill.

Evans werd in 2015 voor zeven miljoen euro verkocht aan West Brom. De Noord-Ier speelde in de jeugd van United en werd drie keer kampioen met het eerste elftal. De keuze van Van Gaal om hem te verkopen, zorgde bij Ferguson voor gefronste wenkbrauwen. De voormalig manager van The Red Devils had verwacht dat Evans een groot deel van zijn carrière op Old Trafford zou spelen, aldus O'Neill.

"In september vorig jaar was er een trainersconferentie. Ferguson zei toen ineens tegen me dat hij niet kon geloven dat Van Gaal hem had verkocht", zegt O'Neill tegen de Belfast Telegraph. "Sir Alex zag hem doorbreken en had het idee dat hij een groot deel van zijn loopbaan bij United zou spelen of in ieder geval tot laat in zijn carrière."

"Ik denk dat er een hoop redenen zijn waarom hij bij West Brom terecht is gekomen. Hij had de afgelopen twee jaar een blessure en United had toen Rio Ferdinand en Nemanja Vidic. Vanwege de nieuwe manager (Van Gaal, red.) werd ook geen gebruik gemaakt van het plan met Evans."