Promovendus Huddersfield breekt transferrecord voor komst van Belgische spits

Promovendus Huddersfield breekt transferrecord voor komst van Belgische spits

24-06-2017 09:04
13

Premier League-promovendus Huddersfield Town heeft zich versterkt met spits Laurent Depoitre. De 28-jarige Belg komt voor een clubtransferrecord over van FC Porto.

Huddersfield maakt niet bekend hoeveel er is betaald aan de Portugezen voor de komst van Depoitre, wel stelt de club dat het nooit eerder zoveel geld heeft betaald voor een speler. Naar verluidt gaat het om een transfersom van rond de vijf miljoen euro. Depoitre vertrok vorig jaar van AA Gent naar Porto, maar kwam bij de Portugese topclub nauwelijks aan spelen toe. Ondanks een vertrekclausule van veertig miljoen euro was Porto bereid hem voor veel minder geld te laten gaan.

"Ik ben erg blij dat we met Laurent onze eerste zomertransfer hebben kunnen afronden", zegt coach David Wagner. "Hij is een goede spits die voor een goede Belgische club heeft gespeeld, in de Champions League is uitgekomen en nationale prijzen heeft gewonnen. Het is geweldig nieuws dat we een speler van deze kwaliteit hebben kunnen strikken. Hij is een harde werker en maakt doelpunten, dat past bij ons."