Van Hooijdonk tipt Feyenoord, Ajax en PSV: 'Signaal voor de topclubs'

Van Hooijdonk tipt Feyenoord, Ajax en PSV: 'Signaal voor de topclubs'

24-06-2017 16:42
28

Clubs als Feyenoord, Ajax en PSV doen er verstandig aan om hun grootste talenten zo snel mogelijk langdurige contracten aan te bieden. De huidige uittocht van spelers naar buitenlandse competities bewijst dat maar weer eens. Dat zegt Pierre van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International. 

Onder meer Davy Klaassen, Héctor Moreno en Eljero Elia vertrokken de afgelopen weken uit de Eredivisie. "Het vertrek van diverse bepalende gezichten is een signaal dat Nederlandse topclubs talenten in een eerder stadium voor langere tijd moeten vastleggen", betoogt Van Hooijdonk.

"En hoe vaak zie je nog dat een talent van AZ, FC Groningen of nu Justin Hoogma (foto) van Heracles weer, eerst de stap naar de top-drie maakt voordat hij naar het buitenland vertrekt? Zelden. Zonde voor het niveau van de Eredivisie."

"Al begrijp ik dat kleine clubs liever aan een Bundesliga-club verkopen dan aan Feyenoord, Ajax, of PSV. Daar zit immers het geld", voegt de analist daar direct aan toe. "Kortom, dit is nu eenmaal het lot van de Eredivisie."