Pijlsnelle PSV'er Lozano leidt Mexico naar halve finale, Portugal groepswinnaar

24-06-2017 18:51
31

Mexico en Portugal hebben zich zaterdag geplaatst voor de halve finale van de Confederations Cup. De Mexicanen en Portugezen versloegen respectievelijk Rusland (2-1) en Nieuw-Zeeland (4-0)

Bij Mexico - Rusland was een glansrol weggelegd voor Hirving Lozano, de kersverse aanwinst van PSV. In de tweede helft sprintte hij achter een bal aan en profiteerde hij van miscommunicatie in de Russische defensie: 2-1. Het bleek de winnende treffer voor Mexico, dat in de eerste helft nog op achterstand kwam.

Igor Samedov maakte de openingstreffer in Kazan, enkele seconden nadat oud-Feyenoorder Fedor Smolov de paal bijna doormidden had geschoten. Vijf minuten later produceerde Mexico de gelijkmaker via Nestor Araujo, waarna Lozano zich in de 52ste minuut tot matchwinner kroonde. Yuri Zhirkov kreeg nog rood.

Portugal groepswinnaar
Mexico moest de groepswinst laten aan Portugal. De Europees kampioen had onder aanvoering van Cristiano Ronaldo geen moeite met het puntloze Nieuw-Zeeland. Ronaldo maakte zelf de openingstreffer vanaf de stip en in het vervolg van de eenzijdige wedstrijd loodsten Bernardo Silva, André Silva en Nani hun ploeg in veilige haven: 4-0.