'Ik ben klaar voor Feyenoord. Die bevestiging voelde ik tijdens die wedstrijden'

'Ik ben klaar voor Feyenoord. Die bevestiging voelde ik tijdens die wedstrijden'

24-06-2017 22:20
94

Hij heeft zijn eerste volledig seizoen in de Eredivisie er pas net opzitten - en toch voelt Sofyan Amrabat aan alles dat hij toe is aan een stap naar een Nederlandse topclub. Dat vertelt de Marokkaanse middenvelder in gesprek met Voetbal International. 

Waarom hij niet nog een jaartje wil wachten? "Omdat ik er nu al klaar voor ben. Voor Feyenoord. Die bevestiging voelde ik tijdens de topwedstrijden tegen Feyenoord, PSV en Ajax. Ik heb laten zien dat ik niet onderdoe voor de top in Nederland."

Wedden

Meer odds

"En bij het Marokkaanse elftal trainde ik met jongens uit de grote competities, Champions League-niveau en daar haakte ik ook aan", voegt de twintigjarige middenvelder daar aan toe. "De bondscoach had mij in eerste instantie alleen opgeroepen voor erbij, ik zat niet eens in de voorselectie, ik was back-up voor de back-up."

"Maar tijdens de trainingen zette ik de toon en kwam Hervé Renard naar me toe. Jij start tegen Tunesië. Een niveau hoger prikkelt mij alleen maar, dan móét je erin mee en ik weet: ik gá erin mee, al heb ik dat wel moeten leren."

Lees ook: Amrabat (20) wacht op groen licht uit Rotterdam: "Dat vind ik belangrijk"