'Wenger wil balende United-aanvaller; relatie met Mourinho bemoeilijkt transfer'

'Wenger wil balende United-aanvaller; relatie met Mourinho bemoeilijkt transfer'

25-06-2017 10:09
26

Arsenal dreigt kopje onder te gaan in het transfergeweld rond Kylian Mbappé en dus kijkt manager Arsène Wenger verder. De Fransman ziet een andere landgenoot als belangrijkste alternatief, Anthony Martial. Dat meldt althans The Daily Mail.

De 21-jarige aanvaller staat onder contract bij de eeuwige rivaal Manchester United, maar daar kwam hij het voorbije seizoen nauwelijks in het stuk voor. Manager José Mourinho liet zich bovendien enkele keren kritisch over hem uit. Arsenal hoopt nu te profiteren van de onvrede tussen het tweetal, al zijn er enkele flinke hordes te nemen, stelt de boulevardkrant.

The Gunners hebben ruim 45 miljoen euro vrijgemaakt om Martial los te weken op Old Trafford. Dat is aanzienlijk minder dan de zestig miljoen die United in 2015 naar verluidt overmaakte naar AS Monaco. Bovendien zijn de clubs rivalen in de Premier League en is de relatie tussen Mourinho en Wenger op zijn zachtst gezegd niet al te vriendelijk.

Om toch kans van slagen te hebben hoopt Arsenal de onderhandelingen te voeren met de directie van United. Martial blijft evenwel de tweede keus van Wenger. De Franse manager zou dolgraag Mbappé naar het Emirates Stadium halen. Hij denkt dat het toptalent dezelfde impact kan hebben als Thierry Henry.