Update: Doemscenario Newcastle afgewend, wél crisismeeting over transfers

Update: Doemscenario Newcastle afgewend, wél crisismeeting over transfers

26-06-2017 11:12
20

De spanning loopt op bij het naar de Premier League gepromoveerde Newcastle United. Dat meldt boulevardkrant The Daily Mail zondag. Manager Rafa Benitez zou zó geïrriteerd zijn over het gebrek aan daadkracht op transfervlak, dat een vertrek niet uitgesloten is. 

Met het oog op een loodzwaar seizoen op het hoogste niveau wilde Benitez graag in een vroeg stadium enkele versterkingen toevoegen aan zijn selectie. De ene na de andere deal lijkt echter te mislukken. Er werd gesproken met Chelsea-spits Tammy Abraham, maar hij verkast naar Swansea City. Ook pogingen om Fabian Delph (Manchester City) en Eliaquim Mangala (Manchester City) te strikken zijn gestrand. 

Wedden

Meer odds

Komende week vindt er crisisoverleg plaats op de burelen van St. James' Park, weet The Daily Mail. De leiding van Newcastle zal alles in het werk moeten stellen om de ambitieuze Benitez tevreden te stellen. De Spaanse trainer kreeg enkele maanden geleden de garantie dat hij tientallen miljoenen euro's mag uitgeven aan nieuwe spelers.

Bij Newcastle staan twee Nederlanders onder contract: Tim Krul en Siem de Jong. Vurnon Anita is transfervrij vertrokken. 

Update 26 juni 11:12 uur: Rafael Benitez is niet van plan om per direct te vertrekken. Dat meldt The Northern Echo. De Spanjaard wil wél binnen 24 uur om de tafel met de Newcastle-leiding in een poging de transferzomer van The Magpies een kickstart te geven. Zo dramatisch als aanvankelijk gemeld werd is het dus niet, maar de frustratie over het uitblijven van versterkingen is wel degelijk aanwezig.