Fraser als Van Gaal op Vitesse-training: 'Voetballers vaak van die zeikerdjes'

Fraser als Van Gaal op Vitesse-training: 'Voetballers vaak van die zeikerdjes'

25-06-2017 17:21
24

Henk Fraser koos er bewust voor om de spelers van Vitesse in de eerste training van het seizoen hard aan te pakken. Gewapend met een headset praatte hij het aanwezige publiek bij, zoals ook Louis van Gaal dat regelmatig deed. De spelers hebben twee uur lang pittig getraind.

"Voetballers zijn vaak van die zeikerdjes als het op fysiek werk aan komt, dus laten we ze alles met de bal doen, maar maken ze toch genoeg meters", zegt Fraser tegen Voetbal International. "Sommige voetballers zien er nu op het eerste oog misschien goed uit, maar ik kan u vertellen, er hebben er een aantal echt goed vakantie gevierd. Die zullen straks echt wat extra werk moeten doen."

Fraser was tevreden over het verloop van de training. De Vitesse-trainer houdt er niet van om rustig op te starten. "Er komen wedstrijden aan tegen Basaksehir, Oostende, Sparta Praag en Aston Villa. Dat is een topprogramma. Daar houd ik van, het gaat dan direct ergens om, dus we trainen direct pittig. We hebben vorig seizoen iets unieks gepresteerd, maar we beginnen nu opnieuw. En we kunnen het seizoen in augustus beginnen met een prijs. Ik wil de Johan Cruijff Schaal winnen, maar daar moet je fysiek en mentaal wel klaar voor zijn. De voorbereiding daarop is begonnen en ik denk dat de spelers dat ook beseffen."