Update: 'Heerenveen laat overbodige doelman verkassen naar Go Ahead'

Update: 'Heerenveen laat overbodige doelman verkassen naar Go Ahead'

25-06-2017 21:15
8

SC Heerenveen ziet opnieuw twee spelers vertrekken. De Friezen gaan het seizoen naar alle waarschijnlijkheid in zonder Maarten de Fockert en Branco van den Boomen. Zij vertrekken naar een andere club.

Dat meldt de Leeuwarder Courant zondag. Het duo tekent maandag of dinsdag bij een nieuwe club. Om welke clubs het gaat, is niet bekend. Van den Boomen wordt door Brabantse media in verband gebracht met een transfer naar Jupiler League-formatie FC Eindhoven. De middenvelder kwam het afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Willem ll. Bij Heerenveen is hij niet meer nodig.

Ook De Fockert verlaat Friesland. De doelman is eveneens overbodig bij de club en gaat volgende week tekenen bij een nieuwe werkgever. De Fockert werd het afgelopen seizoen verhuurd aan VVV-Venlo, dat promoveerde naar de Eredivisie. In een eerder stadium verloor Heerenveen al Stefano Marzo aan KSC Lokeren.

Update 21.15: De Fockert gaat komend seizoen aan de slag bij Go Ahead Eagles. Dat meldt RTV Oost. De degradant huurt de goalie voor één seizoen van Heerenveen. Maandag of dinsdag wordt hij medisch gekeurd. Eerder versterkte Go Ahead zich met Sonny Stevens, die transfervrij overkomt van FC Twente.