Update: ook Portugal trekt aan populaire AZ-spits Weghorst

Update: ook Portugal trekt aan populaire AZ-spits Weghorst

26-06-2017 19:46
37

Wout Weghorst krijgt mogelijk de kans om AZ al na één jaar te verlaten. De spits wordt gevolgd door Hannover 96. Weghorst bevestigt dat voor de camera van FOX Sports. 

Afgelopen week verscheen het gerucht dat Hannover, dat gepromoveerd is naar de Bundesliga, een oogje zou hebben op de 24-jarige Weghorst. "Ik ben er altijd heel open en eerlijk over. Ik weet dat er interesse is en dat ze mij bekeken hebben. Ze hebben me gevolgd. Dat is wat ik weet."

Of de targetman oren heeft naar een transfer naar Duitsland? "Ze spelen nu in de Bundesliga natuurlijk. Een stadion met 50.000 man... Duitsland, Engeland: dat zijn wel de landen waar je ambities liggen als voetballer. Het enige wat ik nu kan zeggen, is dat het mooie competities zijn. Maar op dit moment heeft het nog geen zin om erover na te denken."

Weghorst maakte afgelopen seizoen zeventien doelpunten namens AZ. Hij ligt vast tot de zomer van 2020. 

Update 26 juni, 19.46 uur: Naast Duitse is er ook Portugese belangstelling voor Wout Weghorst. TC/Tubantia meldt dat het waarschijnlijk om Sporting Portugal gaat, dat nu nog Bas Dost als Nederlandse aanvalsleider heeft. Weghorst bevestigt dat er interesse is, maar 'kan niet op namen ingaan'.