Vitesse-versterking: 'Bij Barça zijn ze ook niet allemaal boven de 1 meter 70'

Vitesse-versterking: 'Bij Barça zijn ze ook niet allemaal boven de 1 meter 70'

25-06-2017 21:31
19

Thomas Bruns stond zondag voor de eerste keer op het trainingsveld als speler van Vitesse. De bekerwinnaar nam hem transfervrij over van Heracles Almelo. In Arnhem moet Bruns een middenveld gaan vormen met Thulani Serero, die overkwam van Ajax. 

Bruns heeft vertrouwen in een goede samenwerking. "Serero is uitstekend in balbezit, daar probeer ik van te profiteren met mijn loopvermogen", zegt hij voor de camera van FOX Sports. Of de twee niet wat lengte missen? De controleur denkt van niet. 

"We zijn geen kopsterk duo, maar achterin hebben we genoeg goede koppers. Ik ben van fan Barcelona en daar zijn ze ook niet allemaal boven de 1 meter 70." Bruns merkt nu al dat het niveau in Arnhem hoger ligt dan bij Heracles. 

"Het is even wennen, maar naarmate de training vorderde ging het beter. Het niveau is hoger, dat merk je bijvoorbeeld bij het positiespel." Hij heeft nog weinig woorden gewisseld met trainer Henk Fraser. "Ik heb nog niet specifiek gesproken over mijn rol. Ik kan wel claimen dat ik sowieso op zes of op tien ga spelen, maar de trainer bepaalt uiteindelijk."