Update: FC Utrecht bevestigt akkoord met routinier: één jaar verlenging

Update: FC Utrecht bevestigt akkoord met routinier: één jaar verlenging

26-06-2017 12:42
8

Edson Braafheid speelt ook komend seizoen bij FC Utrecht. De 34-jarige linksback leek deze zomer transfervrij op zoek te kunnen gaan naar een nieuwe club, maar heeft alsnog zijn contract in Utrecht verlengd. Dat meldt Voetbal International.

Afgelopen zomer tekende Braafheid een contract voor een seizoen bij de Domstedelingen. Onder meer door fysieke ongemakken kwam hij maar negen keer in actie voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. Toch durft FC Utrecht het aan om de verdediger een nieuw contract aan te bieden. Braafheid liet al in mei weten graag langer bij de club te blijven, maar de contractverlenging is pas eind juni gerealiseerd. 

Braafheid zei destijds tegen RTV Utrecht: "Ik heb aangegeven dat ik hier zou willen blijven, maar daar heb je twee partijen voor nodig. We gaan het zien. Ze hebben aangegeven na de play-offs te gaan kijken of er mogelijkheden zijn, dus het is afwachten." Eerder speelde hij voor onder meer Bayern München en FC Twente. Ook kwam hij met het Nederlands elftal in actie tijdens de WK-finale in 2010.

Update 12:42 uur: FC Utrecht bevestigt de contractverlenging van Edson Braafheid. De verdediger tekent één jaar bij. "Edson heeft, zoals zo vaak in zijn loopbaan, laten zien over de juiste mentaliteit te beschikken om op dit niveau te acteren", zegt trainer en technisch manager Erik ten Hag op de clubsite. "Ondanks zijn ernstige blessure vorig seizoen liet hij zich niet uit het veld slaan en kon hij aan het einde van het seizoen nog een wezenlijke bijdrage leveren aan ons seizoen. Door zijn houding is hij een inspiratie geweest voor de andere spelers, op het veld en in de kleedkamer."