Vitesse-versterking kijkt ogen uit: 'Van Ginkel bij PSV en Traoré bij Ajax'

Vitesse-versterking kijkt ogen uit: 'Van Ginkel bij PSV en Traoré bij Ajax'

Gepubliceerd: maandag 26 juni 2017 om 08:54ma 26-06-2017 om 08:54

Fankaty Dabo is blij dat hij volgend seizoen voor Vitesse mag spelen. De club huurt de rechtsback voor één seizoen van Chelsea.

"De eerste contacten dateren van enige tijd geleden", vertelt Dabo na zijn eerste Vitesse-training tegen De Gelderlander. "Nog van voor de zomer. Ik had dus ruim de tijd te informeren naar de club en naar Nederland. Ik heb met Lewis Baker gesproken. En met Dominique Solanke, Lucas Piazon en Isaiah Brown (oud-huurlingen van Vitesse, red.) Ze waren stuk voor stuk positief."

Dabo geeft aan dat hij de Eredivisie niet heel goed kent, maar wel over wat informatie beschikt. "Ik weet wel wat. Dat komt door de jongens van Chelsea, hè. En dan heeft Marco van Ginkel bij PSV gevoetbald en Bertrand Traoré bij Ajax (beiden in dienst van Chelsea, red.). Maar ik zal alles zelf moeten ondervinden. Het leven, de taal en het voetbal."

Dabo heeft geen idee welke Chelsea-spelers nog meer naar Arnhem komen. "Ik ben nu de eerste en ik ben ook benieuwd wie hier nog gaan voetballen. Ik wil van extra waarde zijn bij Vitesse. Ik moet leren en genieten in Nederland."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws