In het kort: Fiorentina in de verkoop gezet, Vitesse treft Stam

In het kort: Fiorentina in de verkoop gezet, Vitesse treft Stam

26-06-2017 20:13
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Fiorentina in de verkoop
Eigenaar Diego Delle Valle heeft besloten om Fiorentina in de verkoop te zetten. De Italiaan, die de club in 2002 nog behoedde voor een faillissement, kreeg in de laatste jaren veel kritiek te verwerken omdat hij volgens de supporters te weinig geld zou hebben gestoken in nieuwe spelers. Valle wil dat de nieuwe koper 'van Fiorentina houdt en het beste met de club voor heeft'. 

Vitesse tegen Stam
In de voorbereiding op het nieuwe seizoen werkt Vitesse een oefenwedstrijd af tegen Reading, dat onder leiding staat van Jaap Stam. Het duel wordt gespeeld op zaterdag 29 juli (aanvang 15.00 uur lokale tijd) in Adams Park, het stadion van Wycombe Wanderers FC. Het veld van Reading FC wordt vernieuwd, waardoor dat stadion niet beschikbaar is voor de oefenwedstrijd.

Sparta schuift Tobiasen door

Ole Tobiasen is bij Sparta Rotterdam de vervanger van Michael Reiziger, die trainer van Jong Ajax is geworden. Tobiasen, eveneens een oud-Ajacied, wordt derhalve eerste assistent van Alex Pastoor. Hij was vorig seizoen trainer van het beloftenelftal van de Kasteelheren. Frank van Kempen wordt de nieuwe trainer van Jong Sparta.

Nieuwe baan Metgod
John Metgod keert terug op voor hem vertrouwde grond. De oud-international krijgt bij Nottingham Forest een rol in het bestuur van de club. Metgod, eind vorig seizoen nog even assistent van Tony Adams bij het Spaanse Gránada, krijgt volgens De Telegraaf een grote stem in de koers van de club. Uiteindelijk wil Metgod, als speler al actief voor Forest, met de club terugkeren in de Premier League.

Eerste prijs voor Curaçao
De nationale ploeg van Curaçao heeft historie geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis heeft het land een prijs gewonnen, de Caribbean Cup. Dankzij een 2-1 zege op Jamaica kan Curaçao een prijzenkast gaan inrichten. Elson Hooi, oud-speler van NAC Breda en tegenwoordig actief in Denemarken, maakte beide doelpunten. Verder speelden onder meer Eloy Room, Daryl Lachman, Jarchinio Antonia, Kemy Agustien en Leandro Bacuna mee.