Crystal Palace maakt aanstelling officieel: De Boer nieuwe manager

Crystal Palace maakt aanstelling officieel: De Boer nieuwe manager

26-06-2017 15:01
33

Frank de Boer zet zijn trainersloopbaan definitief voort bij Crystal Palace. De 47-jarige Noord-Hollander tekende maandag een driejarige verbintenis in Londen, bevestigt de club.

De Boer aast op eerherstel, nadat zijn avontuur bij Internazionale uitliep op een teleurstelling. Na een reeks wisselvallige resultaten werd hij begin november ontslagen in Italië. Voor zijn periode bij Inter fungeerde de 112-voudig Oranje-international van december 2010 tot juni 2016 als hoofdtrainer van Ajax, waarmee hij vier opeenvolgende landstitels won.

Bij Crystal Palace is De Boer de opvolger van Sam Allardyce, die eind mei verrassend zijn pensioen aankondigde . Onder Allardyce, die halverwege het seizoen de ontslagen Alan Pardew verving, eindigden de Eagles als veertiende in de Premier League. De selectie van Crystal Palace herbergt met Patrick van Aanholt één Nederlander.

Andere blikvangers bij Crystal Palace zijn de Belg Christian Benteke en Wilfried Zaha. De Londenaren beginnen het seizoen op 12 augustus met een thuiswedstrijd tegen Huddersfield Town. In het kielzog van De Boer gaat ook assistent Orlando Trustfull aan de slag op Selhurst Park.

No Poll