Ten Hag reageert op transfergeruchten: 'Zijn gewoon speler van Utrecht'

Ten Hag reageert op transfergeruchten: 'Zijn gewoon speler van Utrecht'

26-06-2017 17:56
6

FC Utrecht begon maandag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Erik ten Hag stoomt zijn ploeg klaar voor de tweede voorronde van de Europa League op 13 en 20 juli. Hij rekent in die duels gewoon op Yassin Ayoun en Sofyan Amrabat.

Ayoub wordt gelinkt aan een Turks avontuur, terwijl Amrabat in beeld is bij Feyenoord. "Volgens mij zijn ze nog gewoon speler van FC Utrecht", reageert Ten Hag tegen Voetbal International. Hij denkt ook tegen FC Valletta of SS Folgore over de middenvelders te kunnen beschikken. "Zover ik daar kennis van heb, ga ik daar zeker vanuit. We hebben met een bepaald idee deze selectie samengesteld. Daar behoren zij zeker toe."

Utrecht anticipeerde deze zomer razendsnel op het vertrek van onder anderen Sebastién Haller. Cyriel Dessers en Simon Makienok moeten voor de doelpunten gaan zorgen in de Galgenwaard. Vooral laatstgenoemde was nadrukkelijk aanwezig op de eerste training. "Wij weten wat hij kan. Wij weten vanuit Denemarken dat hij heel veel goals heeft gemaakt. De afgelopen jaren is het wat minder gegaan. Maar hij heeft de goede leeftijd (26, red.) en wil hier doorstarten. Wij hopen daarvan te profiteren."

Naast Ayoub en Amrabat kan het uitstekende seizoen van Utrecht ook belangstelling opleveren voor Ten Hag. De oefenmeester denkt echter niet aan een vertrek. "Wij willen hier wat neerzetten, wat achterlaten. We zijn goed op weg in dat proces. We hadden gezegd dat we rond 2020 de zesde, zevende club van Nederland willen zijn. We liggen misschien wat voor, maar ergens komen is één. Ergens blijven is veel moeilijker."