Boëtius zelfbewust: 'De sportieve statistieken bewijzen dat niet'

Boëtius zelfbewust: 'De sportieve statistieken bewijzen dat niet'

26-06-2017 20:24
22

Jean-Paul Boëtius is niet te beroerd om in de spiegel te kijken. De bij Feyenoord teruggekeerde buitenspeler erkent tegenover het Algemeen Dagblad dat zijn periode bij FC Basel niet is geworden wat hij ervan gehoopt had.

Toch is Boëtius van mening dat zijn periode in Zwitserland hem goed heeft gedaan. "Ik ben een andere speler geworden in Basel. De sportieve statistieken bewijzen dat niet, maar ik heb geleerd dat voetbal niet alleen over balbezit gaat. Toen bleek dat Racing Genk de optie niet kon lichten en een terugkeer naar Basel niet aan de orde was, moest ik afwachten. Maar Feyenoord meldde zich snel en gelukkig zijn we er ook snel uitgekomen."

Dat Feyenoord vorig jaar kampioen werd en hij daar geen onderdeel van kon uitmaken, deert Boëtius niet. "Geweldig toch? Daar keek ik niet met jaloezie naar. Integendeel, Feyenoord is mijn club. Ik sta te trappelen om 3 juli te beginnen en op 8 juli trek ik nummer 7 weer aan in de oefenwedstrijd tegen Lisse. Daarna gaat het echt beginnen. Champions League in de Kuip, de poging om weer kampioen te worden. Ik ben ontzettend blij dat ik terug ben."

No Poll