Update: Koeman heeft Belgische revelatie binnen na foto met Everton-logo

Update: Koeman heeft Belgische revelatie binnen na foto met Everton-logo

28-06-2017 09:05
42

Everton-manager Ronald Koeman heeft een groot talent uit de Belgische competitie weten te strikken, melden Het Nieuwsblad en The Daily Mail. Henry Onyekuru verlaat Eupen voor de Engelse club.

Onyekuru zal volgend seizoen niet in de ploeg van Koeman te bewonderen zijn. De twintigjarige Nigeriaan wordt direct een jaar op huurbasis bij Anderlecht gestald. Onyekuru tekent een vijfjarig contract bij Everton, dat dinsdag een principe-akkoord bereikte met Eupen. Onyekuru kon ook kiezen uit Arsenal en West Ham United, maar verbindt zijn lot dus aan de club van Koeman.

De jonge aanvaller kwam afgelopen seizoen tot in totaal 23 goals in de Jupiler Pro League. Twaalf daarvan maakte hij in de reguliere competitie, maar hij was vooral op dreef in de play-offs om Europees voetbal. Daarin scoorde Onyekuru elf keer in slechts tien duels.

Update 28/6 9.05: Henry Onyekuru heeft bevestigd dat hij de overstap maakt naar Everton. Laat op de avond postte de twintigjarige Nigeriaan, die overkomt van Eupen, een foto van zichzelf voor het Everton-logo op Instagram. Hij tekent een vijfjarig contract bij de club van manager Ronald Koeman, die hem volgend seizoen nog laat rijpen bij Anderlecht.

 

#thankful

Een bericht gedeeld door HENRY (@c.henry21) op