'Heerenveen vist weer in Deense vijver: ploeggenoot Van der Vaart in beeld'

'Heerenveen vist weer in Deense vijver: ploeggenoot Van der Vaart in beeld'

27-06-2017 14:07
6

SC Heerenveen heeft belangstelling voor de Deense back Rasmus Kristensen. Dat meldt het goed ingevoerde FeanOnline dinsdag. De Friese formatie zoekt na het vertrek van Lucas Bijker en Stefano Marzo naar nieuwe vleugelverdedigers. 

De negentienjarige Kristensen is ploeggenoot van Rafael van der Vaart bij het Deense FC Midtjylland. Een jaar geleden debuteerde de tiener op het hoogste niveau. In twaalf maanden tijd heeft de rechtsback zich in de kijker gespeeld bij diverse grote ploegen uit grote Europese competities. Afgelopen seizoen miste hij slechts drie competitieduels. 

Begin april bevestigde de technisch directeur van Midtjylland dat er inderdaad veel interesse is voor Kristensen. Het contract van de jonge Scandinaviër loopt door tot 2021. In de afgelopen weken was Kristensen met Jong Denemarken actief op het EK onder 21 in Polen. Daar waren ook scouts van Heerenveen aanwezig.

Eerder deze maand versterkte Heerenveen de selectie al met een andere Deense verdediger. Daniel Hoegh werd overgenomen van FC Basel.