'Ten Hag is een toptrainer, die bij Utrecht bleef ondanks interesse van Ajax'

'Ten Hag is een toptrainer, die bij Utrecht bleef ondanks interesse van Ajax'

27-06-2017 16:40
40

Cyriel Dessers is in meerdere opzichten blij met zijn transfer naar FC Utrecht. De Belgische spits, die overkwam van NAC Breda, kijkt ernaar uit om samen te werken met trainer Erik ten Hag.

"Utrecht is op sportief vlak de perfecte stap voor mij. Vorig seizoen was het de enige ploeg die Feyenoord, Ajax en PSV een beetje kon volgen en stilaan wil het bestuur die clubs gaan aanvallen", zegt Dessers tegen Sport/Voetbalmagazine.

"Erik ten Hag, die bewust bij Utrecht bleef ondanks interesse van Club Brugge en Ajax, staat in Nederland bekend als toptrainer bekend", vervolgt hij. "De rest van het plaatje klopt ook: het stadion, de supporters, de stad... Ik wilde niet ergens in een boerengat terechtkomen. In feite heb ik mijn intuïtie gevolgd. Zo ben ik: als ik vol voor iets ga, dan twijfel ik achteraf ook niet meer."

Ook een terugkeer naar België, waar Dessers eerder voor Standard Luik speelde, behoorde tot de mogelijkheden. "Tal van Belgische clubs hebben geïnformeerd. Clubs uit de hoge middenmoot, de subtop en zelfs de top-vijf. Maar ik was toen al vergevorderd met Utrecht en ik vond het niet correct om op gesprek te gaan met andere clubs."