Zes transferopties voor De Boer: twee Ajax-bekenden en twee City-buitenkansjes

Zes transferopties voor De Boer: twee Ajax-bekenden en twee City-buitenkansjes

27-06-2017 17:10
12

Frank de Boer krijgt het bij Crystal Palace voor het zeggen op transfergebied. De nieuwe manager van de Londense club mag veel geld uitgeven, maar aan welke spelers zou hij dat kunnen gaan doen? VoetbalPrimeur tipt er zes.

Crystal Palace heeft zich op de transfermarkt behoorlijk koest gehouden in afwachting van wie de nieuwe manager zou worden. Alleen het contract van clubjongen Wilfried Zaha werd verlengd, waardoor hij nu tot medio 2022 onder contract staat. Het is nu aan De Boer en De Boer alleen om de selectie op de juiste plekken te versterken. De prioriteiten liggen bij het verversen van de sterk verouderde defensie en het middenveld.

Crystal Palace werkt met een groot budget, maar kan geen enorme salarissen uitdelen en is geen aantrekkelijke optie voor topspelers, waardoor De Boer goed moet zoeken. Welke spelers zouden naar Zuid-Londen kunnen komen?

Mamadou Sakho (Liverpool)
De centrale verdediger werd het afgelopen halfjaar al door Crystal Palace van Liverpool gehuurd. Een definitieve transfer klapte aan het einde van het seizoen door de hoge vraagprijs van 30 miljoen euro die Liverpool hanteert. Sakho speelde een weergaloos halfjaar voor Palace en zou een bijna onmisbare versterking zijn voor de Londenaren.

Kelechi Iheanacho (Manchester City)
De geruchten over een snel vertrek van Christian Benteke gonzen al de hele maand en dus zou de komst van een nieuwe spits weleens cruciaal kunnen zijn voor De Boer. Het uitgelezen buitenkansje is Iheanacho, die bij Manchester City wil en mag vertrekken. Het twintigjarige Nigeriaanse toptalent heeft bewezen makkelijk te kunnen scoren en wordt ook begeerd door West Ham United en Leicester City. Zijn prijskaartje: zo'n 30 miljoen euro.

Joël Veltman (Ajax)
Op de dag van de presentatie van De Boer in Londen viel de naam van Joël Veltman al en hoewel de coach nog zijn transferplannen moet maken, was hij wel lovend over de back van Ajax. "Veltman zou een interessante optie kunnen zijn. Ik ken hem door en door, maar ik heb nog geen contact met hem gehad", zei De Boer. Als de coach een Ajacied gaat aantrekken, dan maakt Veltman de beste kans.

Joe Hart (Manchester City)
Een van de zaken die De Boer als eerste moet tackelen bij Crystal Palace is het doelmannenprobleem. Bankzitter Steve Mandanda is ontevreden en wil weg en eerste doelman Wayne Hennessey wordt niet goed genoeg geacht na een periode met veel fouten en weifelachtig en zenuwachtig spel. Een ultiem buitenkansje is Joe Hart, die na een jaar op huurbasis bij Torino weer op de markt komt. Bij Manchester City ligt er in ieder geval geen toekomst voor de Engelsman.

Kara Mbodj (Anderlecht)
Mbodj is een sleutelspeler in de defensie van Anderlecht. Hij staat al maanden op het lijstje van Crystal Palace. In januari zou de club nog een bod hebben gedaan op de 27-jarige Senegalees, die in de centrale defensie speelt. Ook Leicester City en promovendus Huddersfield zitten achter de krachtige verdediger aan. Mogelijk dat het bestuur van Crystal Palace hem weer onder de aandacht gaat brengen.

Siem de Jong (Newcastle United)
Wellicht op het eerste gezicht de meest onlogische optie, maar in de Engelse wandelgangen valt de naam van Siem de Jong regelmatig nu De Boer de nieuwe man bij Crystal Palace is geworden. De Jong zou bij Newcastle United geen toekomst meer hebben en beleefde fantastische jaren onder De Boer bij Ajax, met 58 goals onder diens bewind tot zijn transfer naar Newcastle United in 2014. De Jong is beschikbaar en laat Crystal Palace nu net een diepgaande, veelscorende middenvelder in de rug van spits Benteke - of diens opvolger - nodig hebben...

No Poll