Ten Hag geeft pechvogel kans in Utrecht: Gun hem een mooie carrière

Ten Hag geeft pechvogel kans in Utrecht: "Gun hem een mooie carrière"

28-06-2017 11:41
13

Chris David is gebrand op sportieve revanche bij FC Utrecht. De middenvelder werd onlangs overgenomen van Go Ahead Eagles. David kampte de afgelopen jaren met diverse zware blessures. Hij scheurde twee keer zijn voorste knieband af. 

Utrecht-trainer Erik ten Hag heeft veel vertrouwen in David. De twee werkten samen in de jeugd van FC Twente. "Hij stak er toen met kop en schouders bovenuit", aldus de coach in gesprek met de NOS. "Chris heeft een fantastisch talent. Hij heeft spelinzicht, een goede techniek en een heel goed linkerbeen. Ik gun hem een heel mooie carrière en daar willen wij graag bij helpen."

Dat David zijn laatste wedstrijd speelde in oktober 2015, zegt Ten Hag niet zoveel. "Zijn talent is hij niet verloren. Ik hoop dat hij nu echt vrij kan blijven van blessures en zich kan ontwikkelen zoals ik altijd heb verwacht."

David klampte zich de afgelopen twee jaar vooral vast aan zijn familie en het geloof, vertelt hij. "Dat zijn voor mij de twee belangrijkste dingen in het leven. Ik ben christelijk en geloof sterk in God. Ik zie dit als een test: hoe sterk is mijn geloof? God heeft een bepaalde weg gekozen. Voor mij, voor iedereen. Waarschijnlijk hoort dit erbij."