Update: PEC Zwolle bevestigt huurtransfer van geflopte Achahbar naar NEC

Update: PEC Zwolle bevestigt huurtransfer van geflopte Achahbar naar NEC

28-06-2017 15:17
60

Anass Achahbar speelt komend seizoen bij NEC. De Nijmeegse club huurt de 23-jarige aanvaller van PEC Zwolle, waar hij geen uitzicht had op speeltijd.

Achahbar startte afgelopen zaterdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij PEC Zwolle, maar kreeg van trainer John van 't Schip te horen dat hij niet hoeft te rekenen op een plek in zijn wedstrijdselectie. De oud-Feyenoorder kiest daarom eieren voor zijn geld. NEC is het komende jaar zijn thuis. Dat meldt De Stentor.

De Nijmeegse club, die in mei degradeerde uit de Eredivisie, huurt Achahbar tot het einde van het seizoen. Hij heeft in Zwolle nog een contract voor drie jaar. In zijn debuutseizoen kwam de aanvaller uit Den Haag echter niet verder dan 843 minuten, verspreid over negentien competitiewedstrijden. Na de winterstop kreeg Achahbar nog maar 33 minuten speeltijd van de vertrokken trainer Ron Jans.

Update 15.17: De overstap van Anass Achahbar naar NEC is rond. PEC Zwolle bevestigt de huurdeal woensdagmiddag via de officiële kanalen. NEC heeft een optie tot koop afgedongen. Bij Zwolle was Achahbar, die vorig jaar overkwam van Feyenoord, geen succes. Hij scoorde slechts één keer in twintig optredens. NEC voegt er overigens aan toe dat het om een mondeling akkoord gaat.