Karsdorp duurste Feyenoorder ooit: 'We kunnen ons in deze deal vinden'

Karsdorp duurste Feyenoorder ooit: 'We kunnen ons in deze deal vinden'

28-06-2017 18:30
33

Voor Feyenoord betekent het vertrek van Rick Karsdorp naar AS Roma de grootste uitgaande transfer in de clubhistorie. Tot dusver was dat de transfer van Jordy Clasie, die in de zomer van 2015 naar Southampton vertrok. Dat meldt de Rotterdamse club.

"Rick heeft het uitstekend gedaan bij Feyenoord. Hij heeft zich als zelf opgeleide speler ontwikkeld tot een vaste waarde in het eerste elftal en een belangrijke rol vervuld in het winnen van de beker en de landstitel", zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite. "Bovendien heeft die ontwikkeling hem gemaakt tot Oranje-international."

De rechtsback maakt voor minimaal veertien miljoen euro de overstap naar Roma. "We verliezen met Rick een goede speler, maar dit is een deal waar wij ons in kunnen vinden", stelt Van Geel. "Voor Rick is het mooi om zijn carrière te vervolgen bij een mooie club in een topcompetitie als de Serie A en we wensen hem daar veel succes."

Karsdorp kwam als E-pupil binnen op Varkenoord, waarna hij in 2014 zijn officiële debuut maakte in het eerste elftal. De drievoudig international groeide al snel uit tot een vaste waarde en won met de Rotterdammers de landstitel (2017) en de KNVB Beker (2016).