Slecht nieuws voor Feyenoord en andere clubs: twee jaar geen extra beloftenteams

Slecht nieuws voor Feyenoord en andere clubs: twee jaar geen extra beloftenteams

28-06-2017 20:24
74

De amateur- en proftakken van de KNVB hebben geen akkoord bereikt over de instroming van beloftenteams in de Tweede Divisie. De komende twee jaar zullen er geen extra tweede teams van profclubs in de voetbalpiramide toegelaten worden.

Dat meldt de bond woensdag. Het niet toelaten van beloftenteams is slecht nieuws voor onder meer Jong Feyenoord, dat nog niet in de voetbalpiramide actief is. Ook andere clubs die beloftenteams wilden laten instromen moeten nu nog zeker twee jaar wachten. 'Dit betekent dat de KNVB-directies van amateur- en betaald voetbal samen met hun achterban terug naar de tekentafel gaan om tot een oplossing te komen', schrijft de KNVB in een verklaring. 'Het doel is en blijft dat er een situatie wordt gecreëerd waarmee zowel betaald- als amateurvoetbalclubs kunnen leven.'

Volgens de KNVB is het niet bekend hoe lang het gaat duren voordat er wel duidelijkheid is over het laten instromen van beloftenteams. 'Als er verschil van mening of inzicht is dan proberen we samen tot een oplossing te komen die voor alle betrokken clubs werkbaar is. Dit is op dit moment nog niet gelukt met de beloftenteams, maar we blijven samen zoeken naar een goede oplossing voor iedereen', aldus de KNVB. De beloftenteams die al in de voetbalpiramide zijn opgenomen blijven daarin actief.