Elia waarschuwt opvolger: Feyenoord geen gemakkelijke club voor buitenspelers

Elia waarschuwt opvolger: "Feyenoord geen gemakkelijke club voor buitenspelers"

29-06-2017 07:24
20

Jean-Paul Boëtius is terug bij de club die hij twee jaar geleden nog per se wilde verlaten. De 23-jarige buitenspeler laat donderdagochtend aan De Volkskrant dat zijn laatste jaar bij Feyenoord niet bepaald gemakkelijk was.

Boëtius zat twee seizoenen geleden niet bepaald lekker in zijn vel, vanwege alle druk van de buitenwereld. De buitenspeler kreeg vaak te horen dat hij zich alleen op voetbal moest focussen, maar dat lukte hem niet. "Dat klinkt simpel en is me ook vaak gezegd door bekenden. Zo vaak dat het me ging irriteren. Ik wist dat ze gelijk hadden, maar wilde het niet meer horen. Ik zat vast." Het zorgde voor een flinke vormdip bij Boëtius. "Ik kwam niemand meer voorbij. Ik ging anders spelen, veiliger, nog meer op mezelf letten, anderen de schuld geven", aldus Boëtius. "Ik moest gewoon weg."

Inmiddels is Boëtius naar eigen zeggen volwassen geworden en is helemaal klaar voor de rentree bij zijn jeugdliefde. "Twee maanden geleden heb ik mijn appartement verkocht, maar ik ga gewoon weer in de stad wonen. Ik weet dat ik het aankan." Voorganger Eljero Elia waarschuwt hem echter. "JP is top, maar Feyenoord is geen makkelijke club voor buitenspelers."