Jonge Duitser eerste aanwinst Sparta: boomlange verdediger tekent na EK

Jonge Duitser eerste aanwinst Sparta: boomlange verdediger tekent na EK

29-06-2017 07:22
7

Sparta heeft zijn eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen te pakken. De Duitse centrale verdediger Julian Jeffrey Gaston Chabot komt over van RB Leipzig, waar hij in het onder 19-elftal speelde.

Chabot kondigt zijn overstap zelf aan via Instagram. 'Mijn weg gaat verder in de Nederlandse Eredivisie. Ik verheug mij erop mijn eerste profcontract te ondertekenen. En tegelijkertijd ook op een gezamenlijke en succesvolle toekomst met Sparta', laat de 1.94 lange mandekker weten.

Chabot neemt in juli met Duitsland onder 19 deel aan het EK, waar op 3 juli Nederland de tegenstander is. Na dat toernooi meldt hij zich in Rotterdam, meldt Voetbal International. De jeugdinternational stapte in de zomer van 2014 over van Eintracht Frankfurt naar RB Leipzig, waar hij dus echter nog niet over een profcontract beschikte.

Chabot wordt in Duitsland omschreven als een sterke verdediger. Er wordt hem een fraaie toekomst voorspeld. Bij Sparta moet hij de concurrentie aangaan met onder meer Michel Breuer, Bart Vriends, Daniel Breedijk en Rick van Drongelen.