'Je moet niet willen dat wij als bekerwinnaar opdraven als veredelde oefenpartner'

'Je moet niet willen dat wij als bekerwinnaar opdraven als veredelde oefenpartner'

29-06-2017 07:39
26

Vitesse is nog altijd woedend op de KNVB, vanwege het beperkte aantal kaartjes dat het krijgt voor de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Directeur Joost de Wit haalt in gesprek met De Telegraaf stevig uit naar de voetbalbond.

De Arnhemmers mogen 1200 supporters meenemen naar de wedstrijd tegen Feyenoord, maar dat is voor De Wit niet genoeg. "In dit geval zouden wij met 2500 tot 4000 kaarten genoegen nemen. Ja, dat beroep zou ik graag willen doen op de gemeente Rotterdam. Na zo’n geweldig bekersucces in diezelfde Kuip wil je als club graag op volle stoom door naar de volgende prijs. Met steun van je fans. Voor Feyenoord, Ajax en PSV is zo’n Cruijff Schaal misschien geen hoofdprijs, voor Vitesse honderd procent wel."

"Je moet niet willen dat wij als bekerwinnaar – de eerste prijs van Vitesse in 125 jaar – als een veredelde oefenpartner van Feyenoord opdraven", vervolgt De Wit, die ook zijn bedenkingen heeft bij de nieuwe opzet van de Johan Cruijff Schaal. Deze wordt vanaf volgend seizoen in het stadion van de landskampioen gespeeld. "Ons is nooit expliciet om instemming gevraagd voor het nieuwe concept voor de Johan Cruijff Schaal. Het is gewoon een voorbeeld van slecht bestuur door de KNVB."

De strijd om de Johan Cruijff Schaal vindt plaats op 5 augustus.