Feyenoord hoeft niet te betalen aan oude club Karsdorp: Krijgen helemaal niets

Feyenoord hoeft niet te betalen aan oude club Karsdorp: "Krijgen helemaal niets"

29-06-2017 10:53
30

In veel gevallen profiteren de jeugdclubs van voetballers die een grote transfer maken mee in de deal, maar niet in het geval van Rick Karsdorp. Feyenoord hoeft niet een deel van de transfersom af te staan aan VV Schoonhoven.

"Wij krijgen helemaal niets", zegt penningmeester Pieter-Jan Boringa van Schoonhoven in gesprek met Omroep West. "Rick heeft ons op hele jonge leeftijd verlaten. Om recht te hebben op een opleidingsvergoeding moet de jeugdspeler tot minimaal zijn twaalfde jaar bij de amateurclub gevoetbald hebben, maar Rick vertrok naar Feyenoord toen hij negen of tien jaar oud was."

Tussentijds keerde de rechtsback, die Feyenoord woensdag verruilde voor AS Roma voor een bedrag dat kan oplopen tot negentien miljoen euro, wel nog terug naar zijn oude club. Karsdorp speelde als puber nog een halfjaar bij Schoonhoven toen zijn ouders hem bij Feyenoord weghaalden vanwege tegenvallende schoolresultaten. Ingeschreven heeft Karsdorp zich toen echter niet. "Zijn spelerspas is altijd in Rotterdam gebleven", aldus Boringa.