Mexicaan nog altijd woedend op Robben: Ik denk dat hij een probleem heeft

Mexicaan nog altijd woedend op Robben: "Ik denk dat hij een probleem heeft"

29-06-2017 11:30
70

De 23-jarige Mexicaan José Luis Mercado is nog altijd woedend over de penalty die Arjen Robben versierde tijdens de WK-wedstrijd Nederland-Mexico in 2014, vandaag drie jaar geleden. Mercado verspreidt nu al drie jaar lang de boodschap 'no era penal' (het was geen strafschop) via Twitter.

"Toen Robben neerging en de scheidsrechter voor de penalty floot, was ik zo woedend dat ik op het punt stond in huilen uit te barsten", vertelt Mercado tegenover VICE Sports. "We hadden hier in Mexico zulke hoge verwachtingen van dat team van Miguel Herrera. We hadden het WK misschien niet gewonnen, maar ik denk wel dat we de finale hadden kunnen halen."

Hoewel Mercado een bewonderaar is van Robben, is hij de bewuste actie nooit vergeten. "Ik vind hem een geweldige speler en ik houd te veel van voetbal om niet van geweldige spelers als Robben te kunnen genieten. Maar ik denk wel dat Robben een probleem heeft. Hij probeert te vaak vals te spelen in het strafschopgebied van de tegenstander. Het is beter voor iedereen als hij daarmee kapt."

Mercado houdt het twitteren al drie jaar lang stug vol, maar toch is het einde van een lange reeks in zicht. "Ik denk dat ik ermee stop als Mexico uit het volgende WK ligt. Dan is de cirkel rond."

Oordeel zelf: was het wel of geen penalty?