'Ik word nooit meer trainer in België en Nederland. Dat boek is dicht'

'Ik word nooit meer trainer in België en Nederland. Dat boek is dicht'

29-06-2017 16:05
22

Harm van Veldhoven heeft niet meer de ambitie om op het veld te staan. De komende jaren richt hij zich volledig op zijn functie als technisch directeur van Roda JC. Dat vertelt de Belgische Nederlander in gesprek met Voetbal International.

Van Veldhoven (54) was in het verleden coach van onder meer Roda en Westerlo. Het trainersvak wordt steeds lastiger, constateert hij. "Als trainer moet je tegenwoordig op je knieën naar clubs, waar je met gezond verstand eigenlijk niet eens moet willen werken. Had ik geen zin meer in. Ik had behoefte om het geheel meer te sturen."

"Trainer word ik nooit meer, sowieso niet in België en Nederland. Dat boek is dicht. Ook als technisch directeur wil ik het uiterste uit de mensen halen en ga ik bouwen aan een team", vervolgt Van Veldhoven, die niet onder de indruk is van het werk van Ton Caanen. Zijn voorganger in Zuid-Limburg haalde de ene na de andere speler na Roda, zonder succes. 

"Met zoveel nieuwelingen creëer je alleen maar onrust. Toen ik hier weer begon, trof ik in de selectie wel vijf of spelers aan die op nummer 6 kunnen spelen. En geen nummer 10. Als een selectie niet in balans is, komt elke trainer in de problemen."

Lees ook: 'Toen heb ik Martin van Geel meteen gezegd: dit moeten we niet willen'