Sporting haalt serieuze concurrent voor Dost: deal met AS Roma

Sporting haalt serieuze concurrent voor Dost: deal met AS Roma

30-06-2017 15:51
31

Bas Dost krijgt er bij Sporting Portugal een serieuze concurrent bij. Seydou Doumbia wordt op huurbasis met een optie tot koop overgenomen van AS Roma.

De Italiaanse club heeft het vertrek van de pijlsnelle Ivoriaanse spits inmiddels bevestigd en op zijn eigen Instagram poseert Doumbia al in zijn nieuwe clubkleuren. 'Een nieuwe uitdaging', schrijft de aanvaller, die afgelopen seizoen door AS Roma werd verhuurd aan het Zwitserse FC Basel. Daar scoorde hij twintig keer in competitieverband.

Het seizoen daarvoor werd Doumbia ook al verhuurd door AS Roma, eerst een half seizoen aan zijn oude club CSKA Moskou en vervolgens aan Newcastle United. Uiteindelijk speelde de 29-jarige Ivoriaan slechts één jaar in het shirt van Roma. In het seizoen 2014/15 kwam hij tot dertien competitie-optredens en twee treffers voor de Romeinen. Doumbia moet de concurrentie aangaan met Bas Dost, die afgelopen seizoen goed was voor het ongelooflijke aantal van 34 competitietreffers. De rol van Luc Castaignos bij Sporting lijkt door de transfer definitief uitgespeeld.

 

Nouveau challenge inchallah D'S88 sporting club

Een bericht gedeeld door D'S88 (@doumbia.seydou) op