Update: Luckassen geconfronteerd met PSV-interesse: 'Zien wel wat er gebeurt'

Update: Luckassen geconfronteerd met PSV-interesse: 'Zien wel wat er gebeurt'

01-07-2017 18:35
104

PSV heeft verregaande belangstelling voor Derrick Luckassen, meldt De Telegraaf zaterdagochtend. De gesprekken met AZ zouden al begonnen zijn.

AZ staat open voor een vertrek van Luckassen, omdat de verdediger nog een éénjarig doorlopend contract heeft en de Alkmaarders tot nu toe een rustige zomer kennen en wel een uitgaande transfer kunnen gebruiken. Technisch manager van PSV Marcel Brands bevestigt dat de AZ'er in beeld is. "Luckassen behoort tot de categorie jonge, Nederlandse spelers, die we nauwgezet in de gaten houden", aldus Brands.

Zijn fysiek en vooral zijn multifunctionaliteit zijn interessant voor PSV. De 21-jarige Amsterdammer kan op het middenveld, in het hart van de verdediging en op de zijkanten in de defensie uit de voeten. De Eindhovenaren zagen Héctor Moreno deze zomer vertrekken naar AS Roma en rekenen ook nog op transfers van Santiago Arias en Jetro Willems. Luckassen debuteerde in 2014 voor AZ en beleefde vorig seizoen zijn grote doorbraak. Hij begon met de play-offs meegerekend 35 wedstrijden in de basis.

Update 12.25: Luckassen en zijn zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez ontkennen dat er onderhandelingen gaande zijn met PSV. "Ik weet van niks", laat Luckassen weten aan AZ Fanpage. Fortes weet niets van gesprekken met de topclub uit Eindhoven. "Dat is niet waar."

Update 18.35: Na het oefenduel met een regioselectie uit Noord-Holland (7-1 winst) heeft Luckassen nogmaals kort gereageerd op de vermeende belangstelling uit Eindhoven. "Ik heb nog altijd de kleren van AZ aan. We zien wel wat er gebeurt. Ik heb nog een contract tot en met 2018", tekende NH op uit de mond van de verdediger.