Ik denk dat dit voorlopig de laatste uitvoering van de Confederations Cup was

"Ik denk dat dit voorlopig de laatste uitvoering van de Confederations Cup was"

02-07-2017 08:51
16

Met de finale tussen Duitsland en Chili op zondagavond kan Rusland alvast terugkijken op een geslaagde Confederations Cup. De generale repetitie bracht de afgelopen weken geen grote problemen aan het licht.

"Het liep op rolletjes", oordeelt NOS-correspondent David Jan Godfroid. "Vooraf waren er verhalen over problemen met stadions, maar daar is niets van gebleken." Desondanks was de publieke belangstelling mager. Dat had onder meer te maken met de snelle uitschakeling van Rusland. Godfroid: "Ik ben door een behoorlijk aantal kranten gegaan en ben niet veel tegengekomen over het toernooi. Wel heb ik gelezen dat Diego Maradona op bezoek is in Moskou en dat hij Poetin een fenomeen vindt en Trump een stripfiguur."

NOS-commentator Jeroen Grueter denkt op de website van zijn werkgever dat de Confederations Cup als toernooi zijn langste tijd heeft gehad. "Het hielp ook niet dat aansprekende landen als Argentinië, Spanje en Italië ontbraken. Het is bovendien tekenend dat Duitsland met een B-keuze de finale haalt. Dat zegt veel over de kracht van Duitsland, maar ook over de kwaliteit van het toernooi. (...) Ik denk dat dit voorlopig de laatste uitvoering van dit toernooi was."