Roda JC slaat slag op transfermarkt: twee versterkingen én nieuwe assistent

Roda JC slaat slag op transfermarkt: twee versterkingen én nieuwe assistent

02-07-2017 14:08
15

Volop transfernieuws bij Roda JC. De club uit Kerkrade meldt dat op de open dag (zondag) twee spelers én een nieuwe assistent-trainer worden gepresenteerd.

Het gaat om Mario Engels, Filip Kurto en Hans Visser. Engels is een 23-jarige Duitser, die is gehaald voor de aanval. De oud-speler van 1. FC Köln, FSV Frankfurt en Slask Wroclaw heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract. "Mario is een talentvolle buitenspeler met een dribbel in huis", licht technisch manager Harm van Veldhoven toe op de clubsite. "Door zijn komst hebben we meer mogelijkheden op de vleugels."

Kurto is een oude bekende voor Roda. De 26-jarige doelman komt transfervrij over van Excelsior. De beoogde stand-in van PSV-huurling Hidde Jurjus, die van 2012 tot 2014 al bij Roda keepte, tekent een éénjarig contract, met een optie voor nog een jaar. Van Veldhoven: "Filip Kurto is bekend met de club en heeft zich de afgelopen jaren goed ontwikkeld. Fijn dat hij nu weer voor Roda JC uitkomt."

Visser treedt in dienst als assistent-trainer. De oud-speler van onder meer FC Utrecht, eerder werkzaam bij Racing Genk, gaat fungeren als rechterhand van de nieuwe trainer Robert Molenaar.