Clubloze Emanuelson meldt zich bij FC Utrecht: Mogelijkheden onderzoeken

Clubloze Emanuelson meldt zich bij FC Utrecht: "Mogelijkheden onderzoeken"

02-07-2017 21:21
79

Urby Emanuelson heeft zich zondagavond bij de selectie van FC Utrecht gevoegd. De clubloze linkspoot zocht een ploeg om zijn conditie op peil te houden. Utrecht-trainer Erik ten Hag wil hem graag die gelegenheid geven. Wellicht maakt de routinier kans op een contract. 

Afgelopen seizoen speelde Emanuelson voor Sheffield Wednesday. Dat avontuur is sinds zaterdag officieel ten einde gekomen. "Dat Emanuelson voetbalkwaliteiten heeft staat buiten kijf", zegt Ten Hag op de website van de winnaar van de play-offs voor Europees voetbal. 

Wedden

Meer odds

"Wij bieden hem dus graag dit podium, dat heeft voor beide partijen een meerwaarde. De komst geeft ons de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen en van daaruit eventuele verdere mogelijkheden te onderzoeken." Utrecht belegt vanaf zondag een trainingskamp in Oostenrijk. 

Emanuelson (31) begon zijn carrière bij Ajax. Hij verkaste in 2011 naar AC Milan en speelde daarna ook nog voor Fulham, AS Roma, Atalanta Bergamo en Hellas Verona. Emanuelson speelde zestien interlands namens het Nederlands elftal.