Chelsea bouwt aan voetbalmachine: 250 miljoen voor handvol topversterkingen

Chelsea bouwt aan voetbalmachine: 250 miljoen voor handvol topversterkingen

05-07-2017 10:00
24

Als de verhalen uit Engeland kloppen, dan gaat Premier League-kampioen Chelsea de komende maanden alle remmen losgooien op de internationale transfermarkt. Succesmanager Antonio Conte jaagt op minimaal vier versterkingen voor zijn voetbalmachine. Kostenplaatje: 250 miljoen euro. 

De overeenkomst tussen Bertrand Traoré, Nathan Aké, Christian Atsu, Patrick Bamford en Asmir Begovic? Ze kwamen de afgelopen jaren amper in actie voor Chelsea en toch slaagden The Blues erin om het vijftal en vele anderen – het lijstje gaat maar door – voor grote bedragen te slijten. Uitzendbureau Chelsea beheerst de kunst van het verkopen. Dat verklaart meteen waarom de grootmacht uit Londen jaarlijks tientallen miljoenen in de transfermarkt pompt. Het helpt natuurlijk ook dat eigenaar Roman Abramovich, goed voor een vermogen van ongeveer negen miljard euro, altijd bereid is om zijn portemonnee te trekken.

In juli en augustus kan de steenrijke Rus opnieuw diverse cheques uitschrijven. Als de verhalen uit de Engelse media kloppen, is zijn speeltje Chelsea van plan om een slordige 250 miljoen euro te spenderen aan vier nieuwe spelers. Antonio Rüdiger (AS Roma), Alex Sandro (Juventus), Tiemoué Bakayoko (AS Monaco) en Everton-ster Romelu Lukaku zijn de namen die circuleren. Succesmanager Antonio Conte puzzelt zo verder aan zijn voetbalmachine, die komend seizoen ook aan de bak moet in de Champions League.

Onder de lat beschikt Conte met Thibaut Courtois over één van de beste keepers ter wereld. Er was de laatste weken wat rumoer rond het contract van de Belg, maar de verwachting is dat hij binnenkort zal bijtekenen. Stand-in Begovic is verkocht. Chelsea trok Manchester City-routinier Willy Caballero aan als zijn vervanger. Ook de 34-jarige Eduardo maakt onderdeel uit van de selectie.

Alex Sandro, Antonio Rüdiger en Romelu Lukaku

Het wordt interessant om te zien hoe de defensie van The Blues er komend seizoen uit gaat zien. De aanstaande komst van Antonio Rüdiger – hij kost z'n 40 miljoen, weten Engelse en Italiaanse media – bezorgt Conte een luxeprobleem. De verdediging stond tijdens het kampioensjaar als een huis. Chelsea zal natuurlijk dusdanig veel wedstrijden spelen, dat Conte ongetwijfeld zal rouleren. Wij gaan uit van een driemansdefensie met Rüdiger, aanvoerder Gary Cahill én David Luiz. César Azpilicueta en Kurt Zouma kunnen inspringen.

Vleugelspeler Marcos Alonso kostte Chelsea een jaar geleden nog 25 miljoen euro. Hij gaat op links vervangen worden door Alex Sandro. Prijskaartje: 65 miljoen euro, een clubrecord. Victor Moses was afgelopen jaar één van de revelaties op Stamford Bridge. Conte ziet het helemaal zitten in de Nigeriaanse wingback.

Tiemoué Bakayoko wordt de grote aankoop op het middenveld. De Fransman van AS Monaco gaat een duo vormen met de sensationele N'Golo Kanté. Nemanja Matic wordt het slachtoffer. De Serviër schijnt af te koersen op een transfer naar Manchester United. Conte heeft ook nog de beschikking over onder meer Cèsc Fabregas, Nathaniel Chalobah en Ruben Loftus-Cheek.

Een fitte Eden Hazard is natuurlijk zeker van zijn plekje in de frontlinie. Vanwege een gebroken enkel kan de Belgische ster de komende drie maanden niet in actie komen. Er lonkt dus meer speeltijd voor Michy Batshuayi en Willian, die normaal gesproken niet op een basisplaats hoeven te rekenen. Pedro krijgt vaak de voorkeur.

Dan de spitspositie, hét hete hangijzer van deze zomer. Wat gaat er gebeuren met enfant terrible Diego Costa? Afgelopen januari was de topscorer al dichtbij een transfer naar China. Nu heeft Costa zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Atlético Madrid. De relatie tussen de international en Conte is slecht, dus een vertrek lijkt een voldongen feit. Romelu Lukaku is de gedroomde opvolger van Costa. De Everton-targetman, die tussen 2011 en 2014 ook al speler was van Chelsea, heeft een prijskaartje van ongeveer 100 miljoen euro.