Update: 'Manchester United-transfer Lukaku stap dichterbij: keuring in VS'

Update: 'Manchester United-transfer Lukaku stap dichterbij: keuring in VS'

06-07-2017 23:11
106

Brekend nieuws in Engeland: de BBC meldt dat Manchester United en Everton een akkoord hebben bereikt over 85 miljoen euro voor Romelu Lukaku. De spits staat op het punt om naar Old Trafford over te stappen.

Inmiddels melden ook andere grote media in Engeland dat er een Lukaku-akkoord is voor liefst 85 miljoen euro. Daarmee lijkt een transfer van Alvaro Morata van de baan. De Real Madrid-spits leek lang op weg naar Old Trafford, maar manager José Mourinho geeft nu de voorkeur aan de spits van Everton.

De aanstaande transfer van Lukaku naar Manchester United betekent ook een hereniging van de Belgische spits met Mourinho, die hem in 2014 bij Chelsea verkocht aan Everton. Afgelopen seizoen maakte Lukaku 25 goals in de Premier League voor de club van Ronald Koeman, die nu weer de transfermarkt op kan met veel miljoenen. De BBC meldt dat Wayne Rooney niet in de deal van Lukaku betrokken wordt. Mogelijk dat de aanvaller later, buiten deze deal om, nog wel terugkeert naar Everton.

Update 23.11: De miljoenentransfer van Romelu Lukaku naar Manchester United komt stap voor stap dichterbij. Diverse media in Engeland, waaronder The Guardian en The Mirror, melden donderdagavond dat de Everton-spits binnenkort een medische keuring ondergaat in de Verenigde Staten, waar hij op dit moment op vakantie is. Als dat geen problemen oplevert, kan de transfer op korte termijn worden bevestigd.