ADO Den Haag haalt transfervrije speler op in Rotterdam: Fons kent hem goed

ADO Den Haag haalt transfervrije speler op in Rotterdam: "Fons kent hem goed"

06-07-2017 13:32
23

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Bas Kuipers. De 22-jarige vleugelverdediger komt over van Excelsior. Het contract van Kuipers liep af op Woudestein. 

"Na drie jaar Excelsior vond ik het tijd voor een stap hogerop. En dat is ADO Den Haag geworden. Een prachtige club", vertelt Kuipers op de website van zijn nieuwe club. "Het mooie is dat ik ook weer met Fons Groenendijk aan de slag ga. Ik ga graag de strijd aan voor de linksbackpositie. Maar ik kan ook als linker centrale verdediger uit de voeten. ADO Den Haag heeft eind vorig jaar een goede reeks neergezet. Ik hoop die reeks door te kunnen trekken met de club."

Technisch manager Jeffrey van As stelt dat Kuipers bij Excelsior heeft bewezen dat hij 'een goede speler is voor de Eredivisie'. "Hij heeft al veel ervaring, ondanks zijn leeftijd. Daarvoor heeft Bas bij Ajax een uitstekende basis gelegd door de hele jeugdopleiding te doorlopen. Bas is een linksback, dat biedt ons weer extra mogelijkheden achterin."

"Voordeel is ook dat trainer Fons Groenendijk hem goed kent. Fons liet Bas bij Jong Ajax debuteren in het betaalde voetbal en hij speelde ook onder Fons toen hij trainer was van Excelsior. We weten dus wat we aan Bas hebben."

Afgelopen week legde ADO ook al Lex Immers en Donny Gorter vast. Eerder werd Nick Kuipers overgenomen van MVV.