'Ajax zorgt voor verrassing: Santos-spits tekent voor vijf jaar in Amsterdam'

'Ajax zorgt voor verrassing: Santos-spits tekent voor vijf jaar in Amsterdam'

07-07-2017 00:16
98

Ajax gaat zich versterken met een Braziliaanse spits. Dat meldt De Telegraaf. De achttienjarige Danilo Pereira da Silva tekent voor vijf jaar in Amsterdam.

Marc Overmars, directeur spelersbeleid van Ajax, heeft volgens de ochtendkrant verrassend overeenstemming bereikt met Santos over de transfer van Pereira da Silva, die op het punt staat te tekenen. Voor hem ligt in Amsterdam een vijfjarig contract klaar.

Pereira da Silva is op dit moment al in de hoofdstad, waar hij is rondgeleid op De Toekomst. De jeugdinternational van Brazilië wordt waarschijnlijk gehaald voor de O19 of Jong Ajax. Zijn komst zou niets te maken hebben met een mogelijk vertrek van Kasper Dolberg. Ajax heeft ook nog de beschikking over Klaas-Jan Huntelaar en Mateo Cassierra.

De naam van Ajax wordt sinds de transfers van de Colombianen Davinson Sánchez en Mateo Cassierra vaak in verband gebracht met talenten in Zuid-Amerika, maar de naam van Pereira da Silva passeerde de revue nog niet. Zijn Santos-contract loopt over een half jaar af, waardoor Ajax waarschijnlijk een bescheiden transfersom betaalt.