PSV verkoopt vijf spelers voor kleine negen miljoen euro; meer transfers op komst

PSV verkoopt vijf spelers voor kleine negen miljoen euro; meer transfers op komst

07-07-2017 11:05
53

PSV staat op het punt met Andrés Guardado zijn vijfde speler van de zomer te verkopen, maar een echte vetpot heeft dat nog niet opgeleverd voor de Eindhovenaren. Het Eindhovens Dagblad berekent dat de club een kleine negen miljoen aan uitgaande transfers heeft verdiend.

De verwachte opbrengst van de transfer van Guardado naar Real Betis is 2,3 miljoen euro met daarbovenop 400.000 euro aan mogelijke bonussen. Zijn landgenoot Héctor Moreno vertrok eerder voor net iets minder dan zes miljoen euro naar AS Roma en Remko Pasveer werd voor 450.000 euro verkocht aan Vitesse. De transfers van Menno Koch en Rai Vloet naar NAC Breda zorgden nog voor twee ton in het laatje.

Er worden nog wel wat transfers verwacht die de bankrekening meer moeten spekken. Marcel Ritzmaier praat met een Poolse club, Jetro Willems moet nog zes tot acht miljoen euro opleveren en ook Santiago Arias en Jeroen Zoet kunnen bij een transfer ook nog miljoenen bezorgen voor PSV. De club haalde zelf Hirving Lozano voor ongeveer het bedrag dat het reeds ontving: rond de negen miljoen euro.