Barça-miskoop laat contract ontbinden en maakt overstap naar Sporting Portugal

Barça-miskoop laat contract ontbinden en maakt overstap naar Sporting Portugal

07-07-2017 15:28
9

Sporting Portugal neemt Jérémy Mathieu (33) over van FC Barcelona. De Portugese topclub maakt vrijdagmiddag bekend dat alle partijen het eens zijn: de verdediger tekent voor twee jaar in Lissabon.

Mathieu speelde sinds medio 2014 voor de Catalanen, maar werd nooit een vaste kracht bij de Spaanse grootmacht. De Fransman had nog een contract tot de zomer van 2018. Hij had van Barcelona al te horen gekregen dat hij mocht vertrekken. De laatste weken trainde hij mee bij Sporting. Voor zijn transfer heeft hij zijn Barça-contract laten ontbinden. Sporting betaalt dus geen transfersom.

Wedden

Meer odds

Eerder kwam Mathieu, die in totaal 62 duels speelde voor Barcelona, uit voor onder meer Toulouse en Valencia. Bij laatstgenoemde club speelde hij zich in de kijker van Barça, waarna hij voor twintig miljoen euro werd overgenomen. Daarmee was hij de duurste verdediger ouder dan dertig jaar ooit. Bij Sporting komt Mathieu twee Nederlanders tegen: Bas Dost en Marvin Zeegelaar. Voor Zeegelaar is hij een potentiële concurrent, al haalde Sporting deze week met Fabio Coentrão al een nieuwe linksback.