Van Marwijk verrast door miljoenentransfers Feyenoord-duo: 'Niet zien aankomen'

Van Marwijk verrast door miljoenentransfers Feyenoord-duo: 'Niet zien aankomen'

08-07-2017 07:58
23

Bert van Marwijk is verrast door het vertrek van Rick Karsdorp (AS Roma) en Terence Kongolo (AS Monaco) bij Feyenoord. Het duo levert de Rotterdamse club bijna 35 miljoen euro op.

"Het vertrek van Karsdorp en Kongolo had ik ook niet meteen aan zien komen. Maar je weet als club dat er op elk moment spelers van je kunnen worden gekocht. Ook op het allerlaatste moment. Daar kun je boos om worden, maar je kan het niet veranderen", zegt de bondscoach van Saudi-Arabië, zelf twee keer eindverantwoordelijke in De Kuip, tegen ELF Voetbal.

Van Marwijk is benieuwd hoe Feyenoord het vertrek van vijf basisspelers uit het kampioenselftal gaat opvangen met oog op de Champions League. "Op dit moment zijn er tegengestelde belangen binnen de club", stelt hij. "Aan de ene kant verkoop je het liefste niemand en ga je met een complete selectie de Champions League in."

"Maar aan de andere kant is er ook het financiële belang. Als ze 35 miljoen ontvangen voor Karsdorp en Kongolo, backs, dan kun je ze ook moeilijk niet, niet verkopen", vindt Van Marwijk. "Dat zou voor de club ook niet goed zijn. En voor de spelers zelf vaak ook niet. Zij willen een stap maken. Die belangen lopen momenteel door elkaar bij Feyenoord. Al geldt dat voor bijna alle clubs."