Ajax-aankoop goedgekeurd: Als hij van Santos komt, moet het een goede zijn

Ajax-aankoop goedgekeurd: "Als hij van Santos komt, moet het een goede zijn"

08-07-2017 11:45
42

Officieel is het nog niet, maar alles wijst erop dat Ajax zich gaat versterken met Danilo Pereira da Silva. De achttienjarige aanvaller komt over van Santos en kan op goedkeuring rekenen van Wamberto.

"Te jong? Nee, juist niet. Nu kan hij mooi wennen aan zijn nieuwe omgeving", zegt Wamberto tegen ELF Voetbal over Danilo, die Ajax zo'n twee miljoen euro kost. Hij wordt zaterdag medisch gekeurd en sluit in eerste instantie aan bij Ajax O19. "Brazilianen kunnen niet vroeg genoeg de stap maken. De taal leren, het land leren kennen. Van beide kanten is dit een goede stap."

Wamberto, die zelf van 1998 tot 2004 in Amsterdam speelde, geeft toe dat ook hij nog nooit van Pereira had gehoord. "Hoe heet die jongen? Danilo Pereira da Silva zegt me niets. Maar als hij van Santos komt, moet het een goede zijn. De club levert al jaren op rij goede spelers af aan Europese topclubs. Denk aan Neymar. Santos heeft al zeker vijf jaar de beste jeugdopleiding van Brazilië. Hoeveel heeft Ajax betaald? Twee miljoen euro? Dat is een logisch bedrag, een goede investering voor Ajax."

Lees ook: De nieuwe spits van Ajax: zeven uit acht en twee miljoen, maar vooral onbekend