PSV wint eerste pot van het seizoen: Bergwijn voorkomt grotere blamage De Jong

08-07-2017 17:53
27

PSV heeft RKC Waalwijk verslagen in de strijd om de Mandemakers Cup. In Waalwijk was de ploeg van Phillip Cocu met 0-2 te sterk voor de Jupiler League-formatie.

PSV begon dreigend aan het duel en werd via Locadia gevaarlijk. Na tien minuten spelen kregen de bezoekers uit Eindhoven de eerste echt grote kans op een voorsprong. Jorrit Hendrix werd neergehaald, waarna PSV een penalty kreeg. Aanvoerder Luuk de Jong ging achter de bal staan, maar de doelman van RKC bracht redding. Kort daarna kreeg de spits van PSV een grote kans uit de rebound, maar ook die bal ging er niet in.

Tien minuten na rust wist PSV – met een grotendeels ander elftal – de score te openen. Op aangeven van debutant Cody Gakpo maakte Steven Bergwijn de 0-1 uit de counter. Ruim tien minuten voor tijd kwam PSV op 0-2: opnieuw was het Bergwijn met de goal. Die voorsprong kwam niet meer in gevaar, waardoor PSV de eerste (oefen)wedstrijd van het seizoen met 0-2 wint bij RKC Waalwijk.

Maandag vertrekt PSV naar Zwitserland, waar de ploeg zich in Verbier gaat voorbereiden op het komend seizoen. Na een aantal oefenwedstrijden spelen de Eindhovenaren op 27 juli de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, in de voorronde van de Europa League.