Update: 'ADO-bankzitter krijgt gewenste transfer: deal met Hapoel Haifa'

Update: 'ADO-bankzitter krijgt gewenste transfer: deal met Hapoel Haifa'

09-07-2017 16:35
30

ADO Den Haag-doelman Ernestas Setkus aast op een vertrek bij de club. Afgelopen seizoen raakte de international zijn basisplaats kwijt aan Robert Zwinkels. Setkus kan en wil geen genoegen nemen met een plek op de bank. 

"Het is moeilijk voor mij, als ik bij ADO niet speel, verlies ik mijn basisplaats bij de nationale ploeg", zegt hij voor de camera van Omroep West. "Het belangrijkste is dat het team wint. De laatste weken van vorig seizoen zat ik op de bank, maar ik was blij dat ADO in de Eredivisie bleef."

"Maar het is gecompliceerd, omdat ik niet mijn plek bij het nationale team wil verliezen. Op dit moment is het lastig te zeggen waar mijn toekomst ligt." Een aantal clubs heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van de goalie uit Litouwen. Een concreet bod ligt er (nog) niet. "Voetbal is een dynamische wereld. Het kan vanavond of morgenochtend zomaar anders zijn."

Omroep West meldt dat ADO bereid is om 'mee te denken aan een oplossing' voor de situatie van Setkus. 

Update 16.35: Setkus vertrekt per direct bij ADO, zo lijkt het. Diverse media melden zondagmiddag dat de international aan de slag gaat bij Hapoel Haifa. De transfer is nog niet bevestigd door de Israëlische formatie of ADO. Setkus had in Den Haag nog een contract voor twee seizoenen. Of ADO een transfersom voor de keeper ontvangt, is onduidelijk.