Terugkeer in Eredivisie na Turkse flop: 'Maar zó extreem, had ik niet verwacht'

Terugkeer in Eredivisie na Turkse flop: 'Maar zó extreem, had ik niet verwacht'

10-07-2017 07:45
7

Bart van Hintum beproeft komend seizoen zijn geluk weer in Nederland, na een teleurstellend avontuur in Turkije. De linksback tekende bij Heracles Almelo en hoopt zo zijn carrière nieuw leven in te blazen.

De voormalig verdediger van PEC Zwolle signeerde vorige zomer een contract bij Gaziantepspor. "Ik werd vroeg gehaald door Giantepspor, in het begin waren er vooral Turkse jongens, ze spraken amper Engels. Ik had geluk dat de fysiotherapeut Nederlands was, met hem trok ik veel op", zegt Van Hintum tegen TC/Tubantia

Op 15 januari kwam hij voor het laatst in actie voor zijn club. Een paar dagen later kreeg hij te horen dat hij niet meer nodig was. Er arriveerden maar liefst tien nieuwe spelers. "Hier was ik voor gewaarschuwd, maar dat het zo extreem zou worden, had ik niet verwacht." Na lang alleen te trainen en wedstrijden te spelen bij de beloften, werd in maart zijn contract ontbonden.

In mei tekende Van Hintum bij Heracles. In Turkije sprak men nauwelijks Engels, daarom is het fijn om terug te keren in Nederland. "Ik merk nu al dat het hier makkelijk gaat, iedereen praat met elkaar. De jongens nemen me meteen mee naar de sportschool, ze laten je niet in de kleedkamer zitten. Net als Zwolle is dit een familieclub. Dat was in Turkije anders."