Van Bronckhorst: 'Er komt een kantelmoment, dan gaan we door met andere opties'

Van Bronckhorst: 'Er komt een kantelmoment, dan gaan we door met andere opties'

10-07-2017 10:33
43

Achter de schermen wordt er bij Feyenoord druk gewerkt aan versterkingen. Trainer Giovanni van Bronckhorst weet hoe het werkt: hij zit in de wachtkamer en dat kan best nog even duren.

"We zijn afhankelijk van de vraag of spelers beschikbaar zijn en of spelers wel of niet willen. In die fase zit Feyenoord nu gewoon. Je zult begrijpen dat ik zo snel mogelijk de selectie wil invullen, maar wel met kwaliteit", licht Van Bronckhorst toe in het Algemeen Dagblad.

De jacht op nieuwe spelers is nodig omdat de kampioensploeg van Feyenoord de voorbije weken uit elkaar is gevallen. Van Bronckhorst weet dat Feyenoord miljoenenbiedingen niet kan laten lopen, maar hoopt wél dat de club de rest van het elftal kan behouden. "We staan nu financieel zo sterk. Als er nog een speler gaat dan vestigen we een transferrecord. We hoeven gewoon geen spelers meer af te staan.''

Steven Berghuis is één van de spelers die Feyenoord definitief wil aantrekken, maar zijn club Watford ligt vooralsnog dwars. "Op een gegeven moment moeten we wel een keer door. Als je tot het laatste moment wacht en je grijpt dan toch nog naast Berghuis, dan heb je als trainer een probleem. Er komt straks wel een keer een kantelmoment waarbij Feyenoord gaat doorpakken naar andere opties. Maar Berghuis wil nog altijd graag, Feyenoord wil eveneens graag. Alleen de medewerking van Watford is erg moeizaam", besluit Van Bronckhorst.